21. apr 2006

smells like teen spirit. not.

"vaata, et tädi pihta ei saaks," kutsus rattaga poiss asjalikult oma sõpra korrale. "see ei oleks kuigi viisakas. ja viisakas peab olema." rattata poiss oli palli maja katusele löönud. selle maja, mille eest ma parasjagu möödusin.

hmh, või tädi! krt, ma teile teen tädi, kihvatasin. ei, ega ma ikka ei teinud, sain veel sõnal sabast kinni. mitte niipalju nende, aga enda pärast. vastasel juhul ma olekski hakanud end tädina tundma :D väikseid nunnusid poisse ehmatada ka ei taha ju. läksin lihtsalt punastades edasi.

krt, naljakas on see vananemise asi. kas sellega harjub ära või?

i feel stupid and contagious

19. apr 2006

numbrid - universumi alus

ma niisama. teen siin märkmeid. ei maksa tähele panna.

numeroloogia [ladina sõnast numerus ja kreeka sõnast logos] on esoteeriline distsipliin, mille raames püütakse nähtuste kohta informatsiooni saada nende nimede või ka arvuliste parameetrite kirjapildi analüüsi teel.
kõigi numbrite leidmisel kehtib lihtne põhimõte - iga arv taandatakse lihtarvuks, ühekohaliseks ristsummaks. seega, on ainult 9 numbrit, 1-9.

tähtede ja numbrite vastavus [pythagorase numbrisüsteem]:
1 - a, j, s
2 - b, k, t
3 - c, l, u
4 - d, m, v
5 - e, n, w
6 - f, o, x
7 - g, p, y
8 - h, q, z
9 - i, r [intrigeeriv, vt hüüdnime ja elutee numbrit]

numbreid iseloomustavad üldised märksõnad:
1 - sõltumatus, motiveeritus, juhtimisvajadus
2 - tundlikkus, konfliktide vältimine
3 - suhtlemine, loov energia
4 - vastutustundlikkus, turvalisuse vajadus
5 - vabadus, seiklushimu
6 - hellitamine, hoolitsemine
7 - tõe otsimine, vastuste leidmine
8 - majandusliku ja vaimse vabaduse vajadus
9 - humanistlikud ajed, juhtimine

numbrite grupid:
1-5-7 mõistus
3-6-9 loovus
2-4-8 äri

hinge number kirjeldab sisetunnet [võib jääda teistele nähtamatuks], juhib sisemise rahuni.
nime vokaalide number.
9+9+6+6+5=35 -> 3+5=8
rahuolulu loovad majanduslik vabadus, kindel amet ja kena kodu, vastutus ja inimeste juhtimine, õigus ja õiglus. [võitlev elutee numbri suhtes - jaa, suhe kõlisevasse on minu jaoks läbivalt komplitseeritud teema olnud...]

isiksuse number kirjeldab seda, mida teised minus märkavad.
nime konsonantide number.
5+7+9+4+9+4+5=43 -> 4+3=7
hingelisus, privaatsusevajadus, autoriteetsus, detailimälu, tähelepanelikkus.

nime väe number kirjeldab nime tugevust.
täisnime number.
8+7=15 -> 1+5=6
külgetõmme, mis enam kui füüsiline, magnetism, oskus näidata ennast heast küljest, soov olla vastutav, autoriteetsus. usk tasakaalu. kui kõik on hästi, muutub rahutuks, ootab halba.
soovitus: võta vabalt, naudi elu.
saatus: tagada enda ja armastatute turvalisus.

sünnipäeva number kirjeldab, kuidas teised mind näevad.
7
üksiolemise vajadus, intellektuaalsus, vastuste otsimine suurtele küsimustele. tugevad mõjutajad: muusika ja loodus.

elutee number kirjeldab rada, mida mööda pean käima, et olla õnnelik. [nb! kõige tähtsam number!]
sünnikuupäeva summa.
7+2+1+9+8+0=27 -> 2+7=9

kõige arenenum ja tugevam number. humanism, isetus, dünaamilisus, sihikindlus, auahnus, armulikkus, täiuslikkuse ihalus. üldinimlikud huvid, eesmärgiks teiste hüved. hoolitsev. ärritab tühja jooksnud vaev. toimetuleku, eesmärkide saavutamise, olukordade lahendamise võime. ei soovi olla tähelepanu keskpunktis, kuid satub sinna ikka. vastutav, ei kasuta privileege kurjasti, juhina leebe. enesepiitsutamine lõpetada!

näib üleolevalt armulik, mis tekitab ümberringi vimma. 9 peale ollakse sageli kade [mingil teadvuse tasandil tunnetavad inimesed, et 9 on kõrgeim võnge] ja nendega kiputakse konkureerima, kuid 9 ei võistle kellegagi. "andesta neile, sest nad ei tea, mida nad teevad." ei märka, et neid armastatakse.

elu eesmärk - maailma paremaks muutmine. oht takerduda minevikku. ohustavad haigused: tsüstid rinnas, suhkruhaigus, seedehäired, menstruatsiooniprobleemid [!], migreen, liigsöömine, õlavalu [!]...

võrdsed numbrid: 3-6-9
sobivad numbrid: 1-2-5
võitlevad numbrid: 4-7-8

kuulsad üheksad: mahatma gandhi, elvis presley, jim carrey...

hoiaku number kirjeldab üldist eluhoiakut.
sünnipäeva ja sünnikuu summa.
7+2=9
juht, vastutav isik, soov aidata, emotsionaalse kurnatuse oht.

minu numbrid: 8 7 6 7 9, hoiak 9

numbrite kordumisel nende numbrite mõju võimendub.
7 kordumisel: üksinda loodusesse, päevikupidamine, laevareis.
[ps: 7 on alati olnud minu lemmiknumber.]
9 kordumisel: vastutuse jagamine, soovide väljendamine.


ja veel.

intensiivsuse number - nimes kõige enam sisalduv number.
9 - võimedab üheksa mõju. heatahtlikkus, hoolivus. peaks reisima, maailma vaatama, päevikut pidama, mõtteid üles kirjutama, mineviku valust vabanema, abi küsima, mitte tõrkuma juhikoha vastu.

maailma number - aasta number.
2+0+0+6=8
kui maailma ja elutee numbrid kattuvad, saab see olema võimas aasta. minu jaoks siis järmine aasta :)

isiklik aasta number - hoiaku number + maailma number.
9+8=16 -> 1+6=7
emotsionaalne aasta. sisekaemuse, vastuste otsimise aeg. üksiolemise vajadus. vee lähedus keskendab energiaid. olulisel kohal enesearmastus. sisemine segadus. soovitus: avatus, eneseväljendamine.

isiklik kuu number - isiklik aasta + käesolev kuu.
7+4=11 -> 1+1=2
puhkamise, mitte seikluste kuu.

isiklik päeva number
soodsad kuupäevad on kõik, mille ristsumma kattub elutee numbriga või elutee numbriga võrdse numbriga.
3-6-9-12-15-18-21-24-27-3
parimad: 9-18-27

nime esimene vokaal - i
loomult liider, juhiks loodud. vanema kaotus lapsepõlves.

allikas: numbrid juhivad saatust / glynis mccants
numeroloogia

16. apr 2006

the child in my soul won't die

mhmh, jälle eesti muusika karikas eesti televisiooni 1. stuudios. seekord slide-fifty vs elav legend.

nunnukad said selgi korral mööda kitlit, aga ega me sest... lõbus oli :)

8. apr 2006

i might bite

luiged on suht skeerid linnud tglt. ma tean, ma olen nendega koos kasvanud. luikede eest ära jooksmine kuulus vaieldamatult alu laste essential oskuste listi. kuigi. nendele lapsepõlve traumadele vaatamata [või siis just nende tõttu] armastan ja austan ma neid linde rohkem kui kõiki teisi kokku. lummavalt kaunid ja väärikad on nad. targad ja pika vihaga. kartmatud. kirglikud ja truud. muinasjutulised tegelased.

[need tallinna omad on küll tiba teisest puust. söövad peost. phäh...]

7. apr 2006

my name is lazy, liza lazy

ma olen täiesti veendunud, et mul on maailmakõiksekaunim kass :) ebatavaline, eksju? ;)

prillid pange nüüd ära, neid ei lähe teil enam vaja.

lasik [laser in situ keratomileus] on eksimeerlaserprotseduur silma sarvkestal, mille puhul kasutakase lisaks laserile ka mikrokeratoomi. mikrokeratoom lõikab sarvkesta pinnal 0,25 mm paksuse lapi, mis tõstetakse enne laseriga töötlemist üles ja pärast laserit paigutatakse tagasi oma endisele kohale, kuhu ta liibub õmblusteta.

nojaa, ma olen nüüd ju täitsa uus :) väga veider on olla, aga ainult heas mõttes :)

see lasik operatsioon on tõepoolest üsna tühiasi, nagu kõik rääkisid. hirm oli ikka. mitte niipalju lõikuse ebaõnnestumise ega valu ees, aga... kartsin pigem, et lähen seal koledasti närvi ja hakkan minestama ja muidu skandaalitsema umbes. juba operatsioonile eelnenud uuringud olid piisavalt ebameeldivad. mingid kitlites tegelased tulevad su silmi torkima, sõna otseses mõttes! ja kui nad siis veel seletama hakkasid, mis neil plaanis on mu silmadega ette võtta... noh, siis olin ma sunnitud neid mitte kuulama ühest kohast edasi, sest ma juba tean, kuidas see on, kui ma kohevarsti ära kukkuma hakkan. ega mind suurt ei huvitanud ka, kuidas täpselt nad seda teevad. niipalju oli juba selge, et minu osa piirdub pikutamise ja paigal olemisega. aga küllap neil tuli ära rääkida see jutt. ma siis mõtlesin omi mõtteid see aeg.

opipäeval [eile siis] silmalaserisse jõudes olin rahu ise. tegelikult oli kõik täitsa okei niikaua, kuni nad jälle mu silmade kallale tulid. jaa, ma saan ju aru, et see üsna vältimatu oli. ma olin selleks isegi valmis ja kõik, aga... läksin ikkagist totaalselt närvi. palusin siis opi ajaks endale midagi kätte anda. et oleks, millele keskenduda või nii. pistetigi üks kõvast kummist pall mulle pihku. opi ajal ma juurdlesin, et mis värvi see ka on. kui ma pärast lõikust silmi avades istukile tõusin, pidin selle kuramuse palli peaaegu et viskama... kuskile kaugele. sest see ei olnud mingi lihtne pall, see oli silmamuna. õõõ. kuramuse must huumor...

need 22 sekundit laserkiirt kummagi silma sarvkesta kallal olid kõige kergemad taluda. kärsahais oli küll pisut spooky. teades, et see on mu oma silm, mis "seal" põleb. sellegipoolest, kõik ettevalmistavad protseduurid [ripsmete teipimine, lauhoidja silmamunale asetamine] olid määratult vastikumad.

see kõik oli ikka suht hirmus, lausa kohutav. jaa, tühiasi, kui nüüd sellele katsumusele kulunud aega ja selle käigus taluda tulnud valu [spetsialistid nimetavad seda küll ebamugavuseks] silmas pidada. tõepoolest, see ei ole märkimist väärt, kui mõelda, milline on tulemus [eee, ideaalis siis]. -6.25 dsph korrigeeritakse pea veatuks nägemiseks nii umbes poole tunni ja vähese valuga [vbndst, üksikute ebamugavate momentidega]. imeline ju. aga. lubada vabatahtlikult [ei, _tahta_ seda sellisel määral, et ollakse nõus peale maksma, ja mitte vähe] enda silmi lõikuda ja põletada on midagi sellist, mida minu primitiivne aju lihtsalt ei ole suuteline aktsepteerima. enesealalhoiuinstinkt lööb välja. kabuhirmu, külma higi ja täiesti kontrollimatute värinate näol. südamehaigetele ma ei soovitaks.

lõppeks on mul kohutavalt hea meel, et see kõik nüüd läbi on. tulemustest on veel vara rääkida [silmade lõplik kohanemine uue olukorraga võtab aega ja selle käigus võib üht-teist muutuda], aga seni olen küll rahul. taevas, milline understatement! ma olen rebenemas suurest õnnest! :D

nüüd ma siis käin linna peal patseerimas. väga äge on. muu jutu vahele võib ikka ja jälle kuulda mind kiljatamas midagi stiilis: "oih, ma näen seda! ma ise näen seda! oma silmadega! kujutad sa ette?!?" tahab tiba harjumist, eimuud. mkm, ma ei arva, et see raske olla saaks :D eks see käe sees elav esimene-liigutus-just-hommikuti, prillide järele haaramine, ka peagi kaob. prillid võiks nüüd tõepoolest katki astuda. aga ei ole enam seda tahtmist ühtäkki, ei ole enam seda viha...

4. apr 2006

i won't look back for the shadows

siin kevadet ei ole olnud
või kui siis ainult kevadel

hämmastav, kui palju peenraha koos sitajunnide ja suitsukonidega lumest välja sulab...

3. apr 2006

aheimidagi...

niisama klõpsin jaburaid pilte siin.