31. aug 2009

notting hill carnival

ei suutnud ma ikka kiusatusele vastu panna ja tegin ühe kiire tiiru notting hilli karnevalil ka. täiesti ootuspäraselt oli seal kitsas, lärmakas ja räpane ning muusikalises mõttes hoopis ühekülgsem kui ma ootasin. kostüümid aga olid kirevad! suurem osa neist küll üsna matsakate mammide selga surutud... ja ilm! ilm oli otse oivaline selliseks pralleks - külmetama keegi neist ülinapis riietuses karnevalistest küll ei pidanud.

mine sa tea, ehk tuleval aastal ikka lähen jälle ja lähen natuke kauemakski?

metro gallery
flickr gallery

26. aug 2009

the orchard @ grantchester

tookord cambridge'is käies põikasime tagasiteel läbi grantchester'i külakesest, et pisukeseks peatuda sealses mõnusas ja väga kohase nimega teeaias the orchard [viljapuuaed]. tegemist ongi suure õunapuuaiaga, mis on ühtlasi ka teemaja. hästi mõnus oli seal õunapuude all klapptoolis vedeleda ja koogiga maiustada. kui vaid neid herilasi nii kole palju ei oleks olnud!

25. aug 2009

cambridge

pikapepale hakkas juba tunduma, et ei ole meile mitte ette nähtud cambridge'i uudistama jõuda. see linnake oli üks esimesi minu pikas nimekirjas aegade algusest peale, ent ühel põhjusel või teisel tuli see tripp ikka iga kord edasi lükata.

nüüd on see vaimustav linnake meil viimaks ometigi nähtud. sel imeilusal pühapäeval oli ka cambridge imeilus.

river cam ja esimesed hommikused puntijad
the main gate of saint john's college
st john's college chapel
bridge of sighs [ohete sild]
the round church
cambridge [wiki]

24. aug 2009

hah, ma vist ei unusta seda küll kunagi, ent siia üles tähendada ju ikka võib: esimene uus sõna, mille ma londonisse asudes vahetult ühe töövestluse eel õppisin, oli loo. waterloo :D

22. aug 2009

cathedral day

meie viimasest päevast šotimaal kujunes poolkogemata kirikute ja katedraalide päev. eks selles oli oma osa ka nirul ilmal, mis innustas tubaseid tegevusi otsima.

dunblane cathedral
the church of the holy rude [püha risti kirik], stirling
tolle päeva pärlitest kõige säravam oli kahtlemata rosslyn chapel [wiki]. kahjuks ei olnud seal võimalik pilti teha, aga ega sest suuremat häda - internetis pilte jagub. tuleb küll tõdeda, et ükski neist ei suuda selle kabeli hingematvat ilu ega maagiat vääriliselt peegeldada... igatahes - kõigile šotimaa külastajatele kohustuslik!

kindlasti tasub peatuda ja kuulata, mida kohalikul giidil kabeli ajaloost pajatada on - kõigi asjaosaliste näol on tegemist suurte entusiastidega ning paiga minevik, aga ka tänapäev, kätkeb endas mõõtmatul hulgal salapära ja müstikat - ütlemata huvitav sai!

seoses pooleliolevate konserveerimistöödega on praegu kabeli kohale püstitatud plekk-katus. ühest küljest muudab see hoone väljastpoolt üsna eemaletõukavaks, ent teisalt on plekk-katuse alla ja ühtlasi kabeli katuse kohale paigaldatud tervele katusele tiiru peale käiv jalgtee, mis võimaldab külalistel imetleda ka kabeli katusel asetsevaid ornamente. käesoleva aasta lõpust, kui plekk-katus maha võetakse, sellist võimalust enam ei ole!

melrose abbey

21. aug 2009

isles of mull and iona

miskipärast on saartel valitsev meeleolu alati erinev mandrimeeleolust, kus iganes. igal saarel on oma nägu, oma karakter ja atmosfäär. ükskõik kui mõnus on mandril, saarel on iga kell muhedam. miks? loob eraldatus hea keskkonna väärtuste alalhoidmiseks?

duart castle, isle of mull
torosay castle, isle of mull
isle of iona
iona nunnery
iona abbey
igatahes on mul ütlemata hea meel, et me selle päeva mulli nimelisel saarel, kerge kõrvalepõikega ionale, veetsime. eriti muhe ja mõnus oli seal, rahulik ja ilus.