13. apr 2008

feria de abril

sevilla, 12.04.2008

reedel taipasin ma lõpuks, et aprill on juba täies õies ja tuleks välja uurida, et millal see aprillipidustuste nädal seal sevillas siis nüüd on. sain kohe kergema kreepsu ka, kui selgus, et sel nädalal [7-14.04] ongi, ainult nädalavahetus veel jäänud. mis ei olnudki tegelikult nii traagiline selles valguses, et esmaspäevast neljapäevani sadas.

aga olevat tõesti selline tava, et feriat peetakse kaks nädalat pärast semana santat, natuke turgutuseks või nii. sest ferial ei ole midagi pistmist katoliikluse, patukahetsuse, lunastuse või süümepiinadega, feria on nädal aega kestev pöörane pidu ja pillerkaar, kus keskendutakse hispaanlaste lemmiktegevustele - süüakse, juuakse, lobisetakse, lüüakse end üles, kekutatakse hobustega ja tantsitakse hommikuni.

eile hommikul asusime siis söakalt sevilla poole teele, et kõigest sellest glamuurist osa saada. mina kui ilusate inimeste, hobuste ja värvide sõber, olin küll suisa sillas.

feriat peetakse peamiselt spetsiaalsel üüratusuurel territooriumil, mida kutsutakse real de la feria'ks. see on kesklinnast väikese jalutuskäigu kaugusel üle jõe.

väga värvikas ja väljapeetud värk.

rohkem pilte feriast on pildialbumis.

feria de sevilla
feria de abril
wiki english
wiki español

2 kommentaari:

Maili ütles ...

ülemõistuse ilus!!!

iir ütles ...

mhmh, palju ilusaid naisi ;)