24. sept 2011

pariis, sügisene

jardin du luxembourg

juhtus kuidagi nii, et tänavu lausa kaks korda prantsusmaal käisime - sai ju napid kaks kuud tagasi normandiat avastatud. eks siit naabersaarelt ole prantsusmaale ka erakordselt lihtne eksida...

seekord sõitsime nobeda [2 tundi ja 15 minutit!] eurostari rongiga pariisi, kuhu olime varem vaid korra [ja andestamatult põgusalt!] sattunud aastal 2008 oma est-esp reisu raames. tookord ei arvanudki sest linnast suuremat midagi. nüüd tutvusime pariisiga pisut lähemalt ja armusime kõige täiega :)

jumalaema kirik pariisis, notre dame:


pont de l'archevêché:

prantslastel on vaimustav komme oma pargid toolidega, mida igaüks endale meelepärasesse kohta liigutada võib, üle külvata. ja ka pinke näis olevat oluliselt rohkem kui näiteks... mmm... londonis?

jardin du luxembourg:

pargis tippis jalutada ka üks ütlemata peen ja väljapeetud "daam" lillas puhvkleidis - tema ongi järgmise pildi kangelane. täitsa kena säärejooks oli teisel!


louvre, ilus nigu lilleõieke:

ennast louvris lahustama me seekord ei sukeldunud - hoidsime heaga nende ja kõigi teiste muuseumiseinte vahele sattumast. eelmisel korral möödus seal märkamatult suurem [ehk ka parem?] osa päevast. on ikka hiiglama suur teine!

place de la concorde:


dom des invalides:


tour saint-jacques:


hôtel de ville:

seda peab küll ütlema, et süüa teha need prantslased juba oskavad.


cimetière du père-lachaise:


puutüvi jim morrisoni haua manu:


tolle kivi all puhkab oscar wilde:


näed, isegi wiiralti haua leidsime üles!


opéra:


place des vosges:


rue saint-antoine:


seine:

september 2011

pilte on nii palju, et tuleb paar postitust veel!