1. jaan 2009

nii ta tuli

kindlasti on aastalõpu veetmiseks ka palju paremaid viise kui krõpskülmas öös 4 tundi tihkesse rahvasumma pikitult muusika taktis kõikudes külma eemale ehmatada ja aastavahetuse ilutulestikku oodata, aga et see oli meie esimene aastavahetus londonis, siis otsustasime end ikkagi thames'i põhjakaldale kohale vedida ja kõik tulevärgile eelnevad ebameeldivused üle elada.

piiramata vaate jaoks oli küll juba lootusetult hilja, selle tarvis oleks tulnud ihaldusväärne plats hõivata veel 2 tundi varem - 6 tundi enne ilutulestikku.

need kaks eye pilti võtsin tegelikult küll pärast ilutulestikku, kui rahvas juba nii palju laiali valgunud oli, et ma lõpuks jõe äärde pääsesin, aga säärane valguse mäng käis seal ka enne ilutulestikku. vasakul eye kõrval asuvat maja kasutati ekraanina - lisaks feik-tekstisõnumitele ja reklaamidele kuvati sellel ka linnapea borisi ja mitme teise kohaliku kuulsuse uusaastatervitused.

ilutulestik ise oli muidugi lihtsalt vaimustav! tolle pisut piiratud vaate pärast ei anna siinsed pildid selle võimsa vaatemängu ilu küll vääriliselt edasi, aga ma kinnitan - see oli tõesti fantastiline! esimestest big beni kellalöökidega ühes taktis paukudest kuni tagumisteni välja!

see oli meil teine kord uus aasta eestist eemal vastu võtta. 2006/2007 berliinis oli märksa hullem, ma pean ütlema. berliinlastel on nimelt halb komme joogisena rahva seas ohtralt ja suunda valimata rakette kõmmutada. seal oli ohutunne täitsa alarmeeritud ja puha, linnatänavatel oleks justkui sõda lahti olnud. rääkimata sellest, et pöörane paugutamine jätkus seal täpselt nii kaua, kuni tugevamatel veel jaksu oli. järgmisel päeval hullumise äärel koduloomadele veel taastumise võimalust ei kingitud. einoh, väga äge oli, aga natuke õudne ka.

londonlased seevastu käitusid ootamatult mõistlikult. kesklinna tänavad olid pärast ilutulestikku küll kohutavalt räpased ja tol ööl kõigile tasuta ühistranspordi kasutamise käigus tuli ette kergeid tunglemisi, aga taoliste masside puhul on see kõik üsna mõistetav ja ilmselt ka vältimatu. vähemalt ei kannata londoni linnarahvas üleüldise ja kontrollimatu rakettide lennutamise kibeluse käes ning laitmatu viisakus säilib ka olukorras, kui jalad enam ammu ei kanna.

new year fireworks over london [video]
new year's eve [website]

0 kommentaari: