2. mai 2008

cruces de mayo

córdoba, 01.05.2008

cruces de mayo [mairistide] pidustused toimuvad mai esimestel päevadel kogu andaluusias, aga kõige uhkemalt tähistatakse seda córdobas ja granadas.

mairistide kauge minevik on, mõistagi, religioosne, ent tänaseks ei ole religiooni enam suuremat järele jäänud. pühitsetakse pigem kevade saabumist ja lillede ilu.

pidustuste tarvis meisterdab kohalik kogukond suured [umbes 3 meetri kõrgused] ristid lilledest, peamiselt kasutatakse punaseid nelke. ristid paigutatakse linna parimatele väljakutele koondamaks järgnevat lusti ja lillepidu.

püstitatakse suured telgid, kus pakutakse söögi- ja joogipoolist [loe tapast ja veini]. telgid on varustatud hiiglaslike kõlaritega, mis väljutavad lakkamatult kaasakiskuvaid flamenkorütme. sealsamas tänaval siis süüakse, juuakse ja tantsitakse koiduni.

ühtlasi on tegemist võistlusega - linnavalitsus viib läbi konkursi, mille käigus valitakse kauneim rist. auhinnad on üpris mahlakad - esimene koht saab 1165 eurot, teine 835 ja kolmas 665. córdobas osaleb konkursil umbes 80 risti.

0 kommentaari: