18. mai 2008

novillada de toros

hoiatus kõigile nõrganärvilistele ja ekstreemsetele loomaarmastajatele: mõnel järgnevatest piltidest võib näha verd!

ega ma ise ka õieti teadnud, mida sest härjavõitlusest üldse arvata. pelgasin, et on mulle liig julm. käisimegi siis alustuseks vaatamas algajate härjavõitlejate võitlust algajate härgadega - novillada't. selle pisukese lootusega, et ehk ei ole härjad ainsad, kes koslepit saavad. nojah.

on julm, tõepoolest. verd lendab. ohtralt. kõigile härgadele, keda sa sel õhtul areenil näed, tehakse ots peale. sinu silme ees. on valus vaadata küll. esialgu. siis näed, kui leplikult ja rahulikult need loomad lõpuks enese saatusele alistuvad. enne seda võib aga hea õnne korral [peaaegu kindlasti!] nautida pinevat ja adrenaliinist pakkivat etendust - võitlust kahe võimsa vahel - soovitan kõigil vaadata, kui võimalus tekib!

el tercio de banderillasel tercio de muerteel tercio de varasplaza de toros de sevilla

härgadega võitlesid [igaüks kahe härjaga]: pedro carrero [21-aastane], salvador barberan [20, see sell punases, kes pea kõigil piltidel figureerib] ja ernesto javier "calita" [17] ning nende meeskonnad. salvador [ainsana!] teenis oma enesekindluse, julgete manöövrite ja täpsete torgetega välja publiku heakskiidu - lehvivate valgete taskurättide lainetuse. teised kaks erilist eufooriat ei tekitanud.

0 kommentaari: