28. juuli 2008

the one i love

lõpuks on see ikka üks tõeline õnnistus, kui sul on keegi, kes sind iga päev õnnelikuks teha tahab ja ka ennast õnnelikuks teha lubab. minul on selleks tarbeks mu meesus :)


the ones we love

19. juuli 2008

what's the matter? scared?

the deaths of ian stone [2007] on küll pisut sünge, aga sellegipoolest mulle väga sümpaatne film. sümpaatselt visualiseeritud sümpaatne lugu sümpaatsete näitlejatega. dialoogid ei ole küll kõige säravamate killast, aga ka kõige kohutavamad mitte.

medea: one day you might try actually getting up on time.
ian: and not risk being fired? how much fun would that be?

18. juuli 2008

but pieces come together for some reason
just as well

pikapildipäev :)


mgmt - future reflections

17. juuli 2008

15. juuli 2008

hoods never stop, they just take a break

mulle ei meeldi see, mida cidade de deus [2002] näitab... aga selline see meie maailm kord juba on. paremat ei ole ka kuskilt võtta! kui oleks, siis me rikuks selle kõik kohe jälle ära.

jumalate linn on haarav, esimestest kaadritest viimasteni välja. häiriv. ängistav. kurb. lootusrikas.

zé pequeno: can you read?
gang member: i can read only the pictures.

ma annaks silma pilgutamata 10, kui kõik oleks muidu sama, aga räägiks millestki ilusast. nii silmakirjalik. ent ma eelistangi teinekord silma kinni pigistada.

twenty-fucking-three!

the number 23 [2007]...

kummalisel kombel ja täiesti kogemata sattus nüüd kaks jim carrey filmi ühe kuupäeva sisse... mulle carrey üldiselt ei sümpatiseeri, aga ma ei üritagi eitada, et mõningast talenti tal on. eriti selliste rollide jaoks, nagu oli krahv olaf snicketis. või kõik need maskid ja venturad ja... grinch, muidugi! need filmid ei ole küll päriselt minu teetass ja carrey ka mitte... aga see 23 oli huvitav, kohati. pisut häirivalt totaka dialoogiga, siiski.

14. juuli 2008

there's always something

lemony snicket's a series of unfortunate events [2004] sisaldab hulgaliselt täitsa nutikaid detaile. nagu võluv väike hammustaja sunny. nagu lastesõbralik ja mänguhimuline uskumatult surmav rästik. kõik need tähenduslikud märgid ja viidad, kuhu sa iganes ka pilku ei pööraks. viimseni viimistletud visuaalid ja värvid, kostüümid ja interjöörid. juba ainuüksi thomas newmani muusikaga on minusugust lihtne konksu otsa saada. täiesti vaadatav!

can this really be happening?

the happening [2008] on halb. lamedad karakterid, juhm dialoog, saamatud näitlejad, täiesti ambitsioonitu visuaal, aina painav emotsiooni- ja pinevusepõud... lugu ju nagu oleks, aga seda jutustatakse kehvasti. üsna halb.

13. juuli 2008

müstilised mängud

12. juuli 2008

11. juuli 2008

moments of perfection idle in the sunshine

tagasi nerjas :)



goldfrapp - cologne cerrone houdini

9. juuli 2008

cabo de gata

[kassi neem]

kes oleks võinud arvata, et siit [nerjast] kõigest 150 kilomeetrit veel itta rühkides leiab eest sellise ebamaise muinasjutuvõlumaa, nagu seda on cabo de gata-níjar looduspark!

vastupidavate kõrbetaimedega kaetud dramaatilised vulkaanilised mäed sini-sinise vahemere äärel rippumas, ahhetamapanevad metsikud vaated igal sammul, kirjeldamatult kaunid liivarannad... tühjus. avarus.

arreciffe de las sirenas [sireenide riff]
ööbisime kämpingus los escullos. sealsamas on ka playa del arco ja unenäoline joe baar, nii ebareaalselt sürr - voodid, diivanid, tugitoolid ja lauad kaktusepõõsaste vahel, ülinapp valgustus ja baarilett, kus tulid sellised mojitod, et... uff!

siin leidis aset ajalooline tantsult kaktusepõõsasse kukkumine, mis oli ikka nii sürr, et keegi selles suhtes midagi ette võtma ei hakanudki, ja kui põõsassekukkuja sinna veel minutiteks jäi, hakkasid kõik lõpuks arvama, et see hoopis mingi sürr nägemus oli... sürr!

playa del arco
see siin on euroopa kõige kuivem piirkond.

õitsev agaav
playa de los genoveses
playa de mónsul

cabo de gata on üks mitte ainult andaluusia, vaid kogu hispaania, kõige unustamatumaid kohti [lp väide, mina olen kogu hispaaniat esialgu liig vähe näinud].

mulle ei mahu pähe, kuidas see kant meil tänaseni kahe silma vahele oli jäänud. olen väga tänulik adrianile, et ta meid sinna lõpuks tiris. nende paari päevaga saime küll ainult maitse suhu - nüüd on selline isu, et... uff! ma ei jõua ära oodata, millal sinna jälle tagasi saan! :D


cabo de gata randade loend

8. juuli 2008

vahemärkus

andaluusia [andalucía] kaheksa provintsi pealinnadest on tänase seisuga nähtud:
- sevilla
- cádiz
- córdoba
- málaga
- granada
- almería
ja vaadata on veel jäänud:
- huelva
- jaén

almería

almería