15. aug 2009

seitse päeva šotimaal

ma usun, et meie selle suve uhiuue kodusaare avastamise projekti eest võib nüüd viie välja kirjutada küll - oleme ikka üksjagu siin-seal inglismaal ringi kolanud, wales on samuti tehtud ja äsja saabusime šotimaalt, nii et esimene üldmulje peaks vast omandatud olema.

caerlaverock castle
glenide, benide ja lochide maa on muidugi hingematvalt ilus, müstiline ja omanäoline. meil oli seal küll üksjagu külm ja märg, ent väga rahule jäime ome reisuga sellegipoolest.

viimastel päevadel kostitati meid lausa lakkamatu saju ja 10 soojakraadiga, nii et lõpuks tulimegi kaks päeva varem tulema - olime sest s*tast suusailmast veidi väsinud ja ilmateade kinnitas ka lahkesti, et mingit paranemist lähiajal küll karta ei ole.

eks selle tõttu jäi meil nii mõndagi plaanitust tegemata - aga kui palju sa üheksa päevagagi jõuad - nii et kindel plaan on tagasi minna, ehk juba jägmisel suvel. ma ei jõua ära oodata!

glasgow cathedral
mis seal salata - torupillid ja seelikutes mehed olid meie vaatamisväärsuste nimekirjas täiesti esindatud. kallis abikaasa tegi juhtumisi ka kindlaks, et ei - mingit aluspesu kildi all ei kanta :D

eilean donan castle
iona abbey
et kodutee oli pikk ja koduigatsus kimbutamas, lõbustasin ennast teel olles liiklusalase statistikaga :D märkmed said sellised:

reede hilisõhtusel m1 kiirteel [leeds - london] nii kella 2200 ja 0100 vahel jagunevad veoautod hinnanguliselt järgmiselt:

40% royal mail
15% erinevad kaubamajad nagu tesco, sainsbury's, morrisons, marks & spencer, waitrose, asda...
10% tnt
5% dhl
3% ups
3% fedex
2% city link
2% uk mail
20% teiste ettevõtete kaubaautod

[õhh, kas sai nüüd ikka 100% kokku või?]

mida kaugemale london jääb, seda kõrgem on royal mail'i autode kontsentratsioon maanteel. mida lähemal londonile, seda enam on näha erinevate kaubamajade logosid.

veoautosid on liikvel pea sama palju kui sõiduautosid, viimaseid vaid õige pisut enam [45-55?]. busse oli kogu teepikkusel vaid kümmekond.

kella ühe ajal öösel, juba üsna londoni külje all, saime tunnistada pöörast liiklusummikut [vastassuunas, taevas tänatud!] - tee oli lihtsalt ja labaselt suletud, et vahepeal pisut afalteerimistöödega tegeleda.


kokku läbisime seekord ~2125 miili / 3400 kilomeetrit - seda on hulga rohkem kui londonist tallinnasse [~1625 miili / 2600 kilomeetrit]!

to be continued...

0 kommentaari: