22. aug 2009

cathedral day

meie viimasest päevast šotimaal kujunes poolkogemata kirikute ja katedraalide päev. eks selles oli oma osa ka nirul ilmal, mis innustas tubaseid tegevusi otsima.

dunblane cathedral
the church of the holy rude [püha risti kirik], stirling
tolle päeva pärlitest kõige säravam oli kahtlemata rosslyn chapel [wiki]. kahjuks ei olnud seal võimalik pilti teha, aga ega sest suuremat häda - internetis pilte jagub. tuleb küll tõdeda, et ükski neist ei suuda selle kabeli hingematvat ilu ega maagiat vääriliselt peegeldada... igatahes - kõigile šotimaa külastajatele kohustuslik!

kindlasti tasub peatuda ja kuulata, mida kohalikul giidil kabeli ajaloost pajatada on - kõigi asjaosaliste näol on tegemist suurte entusiastidega ning paiga minevik, aga ka tänapäev, kätkeb endas mõõtmatul hulgal salapära ja müstikat - ütlemata huvitav sai!

seoses pooleliolevate konserveerimistöödega on praegu kabeli kohale püstitatud plekk-katus. ühest küljest muudab see hoone väljastpoolt üsna eemaletõukavaks, ent teisalt on plekk-katuse alla ja ühtlasi kabeli katuse kohale paigaldatud tervele katusele tiiru peale käiv jalgtee, mis võimaldab külalistel imetleda ka kabeli katusel asetsevaid ornamente. käesoleva aasta lõpust, kui plekk-katus maha võetakse, sellist võimalust enam ei ole!

melrose abbey

0 kommentaari: