31. okt 2005

sinule kes sa oled sealmaal

nüüd, kus sa tead juba elust vähemalt veerandit,
vaevalt et enese valust enam teed erandit.

võtmata, andmata võlgu sügaval elutsed.
võidad, siis kehitad õlgu. kaotad, siis tegutsed.

taevani enam ei hõiska, rõõmud sus häbitud.
hinnata oskad. ja mõista. kuid üksnes läbitut.


Doris Kareva


mõnikord ma tahaks ka elutark olla. või midagi. vahel nagu tundub ju, et tiba rohkem mõistust ikka on, kui nt 16-selt oli. ja sealsamas tean, et ei ole teda rohkem sugugi. ei ole tulemas ka :D

30. okt 2005

kaks kaunist viljandi mnt ääres

sõitsin kodu poole ja... nad lihtsalt olid nii ilusad seal õhtupäikese valguses.

onu kallervo jutupliiats & much more

kulturg @ vastemõisa
eilaõhtune ivent oli ju päris naljakas. koht ja kõik. läbipaistmatu savu vine koridoris. neiud pri-vi-lee-gid. sidumismängud. jutupliiatsi saateid vaatasime jutti mingi mitu tükki ja krõlli tehti ka ja head kohvi. pärastpoole raputasid mingid tüübid kallest kogu ta lunchmoney [10 senti!!!] välja...

õõõhh, ega mul ei tule ju kõik asjad meelde nüüd enam...

sander ja tom, rajud rokkaridonu kallervo jutupliiatskikkkupärast anti ikka kuuma katühjaks pigistatudja siis, kui kõik juba läbi oli, olid kõik omadega täitsa läbi. mingi poole tee peal ei leidnud ma endas enam jaksu tallinnasse välja vedada, kustusin lihtsalt ära... noh, nüüd ma olen ikka juba kodus ja kõik on priima :)

27. okt 2005

there's something but nothing in between

keegi on kassil tagumise käpa kaela taha käänanud. mitte liisul, ühel teisel, mängukassil. hakkas kohe kergem, jah? :P

mul ei ole ikka veel und. peaks olema, hommikul kell 9 on juba koosolek, kus tuleb triksis-traksis olla. kahtlane, et ma sellega hakkama saan... aga ma ju püüan :)

kõrvus vilistab nii kõrvulukustavalt, et ega ma vist ei saaks magada isegi siis, kui und oleks :D

***

oih, 100 posti sai nüüd sellega täis :) võtan lahkesti vastu kõik õnnesoovid, lillesülemid ja kompvekikarbid :)

troublemaker model divine

karmidele meestele ei meeldi, kui neid "nunnudeks" peetakse. no ja siis "väikse" asemel "tillu" öelda ei sobi ka kohe mitte... hmh. mul soovitati täna korduvalt "käituda". hmh.

aga nunnu üritus oli krahlis. kõik bändid olid omamoodi armsad. sinna kitsukesse kambrisse mahtus suur hulk toredaid inimesi :) täitsa kobe pulm sai maha peetud!

26. okt 2005

i know that in your life there's no place for me

kõik kuivatatud roosid viskasin minema. viimseni. tobe komme neid korjata. surnud õied.

and i bought it all

post-post, traat-traat, ELEKTER!!!

***

päris pikaks kujunes tänane voolukatkestus vist. koju oli küll hea tulla, tuled kõik põlesid... aint külmaka põis ei olnud pingele vastu pidanud. ei hullu midagi, nüüd on uputus juba likvideeritet :)

you've been whispering sweet nothings

lumi on ikka veel maas :) natuke. shibby! näha on, et ega ta ei jää, aga ega ta kunagi ei jää... küll me üle saame. ilus ju ikkagist :)

whispering sweet nothings

maailma ja universumi kõikseilusam hommik oli täna! öösel tiba tormas väljas... ja selle tulemusena ei olnud meil hommikul kodus elektrit. ärkamine küünlavalgel :) how romantic is that? isegi duši all käisin küünlavalgel. sooja vett õnneks oli :)

ja siis öösel oli veel lumestanud ka! esimene lumi!!! paramparaaaaaa!!! *trompetid pasundavad ja puha*
ma ju ootan sind alati pikkade silmadega...

22. okt 2005

seagulls screaming their hearts out

mul elab siin kodutänavas kaks kajakat. ei teagi, kus nende pesa on või kas neil seda üldse on, igastahes patseerivad nad kõik aeg ülimalt üleolevalt mööda tänavat ning hirmutavad väikseid lapsi ja vöödilisi kasse. autode peal poosetavad kah.

ära need rajakad kajakad ka ei lähe, sest üks lollakas vanamutt kõrvalmajast toidab neid igajumalapäev kalaga. ta ilmselt ostab spetsiaalselt kajakate jaoks kala. turult. ja siis loobib neid räääbiseid [või mis nad on] teiselt korruselt alla tänavale. kajakad on rahul. mina mitteniiväga.

muidu lindude vastu ei ole mul midagi ja ega need kaks ka mind nii hirmsasti ei sega. ma isegi ei karda neid... väga. aga kõrid on neil kõvad. mõnikord ei lase nad mul magada. kui sa tahad mind marru ajada, siis ära lase mul magada.

ehk et eriti pikalt ma nutta ei tihuks, kui nad kuskile kaugele ära koliks. aga nad ei viitsi, ma ju tean. ma nende asemel ka ei viitsiks.

21. okt 2005

just wanna boogie woogie all night long

käisin eile ühel kurikuulsal rock cafe lastepeol. veider on see asi neil seal. täisealistele löödi käeseljale tempel, mille ettenäitamisel lubati ka teisele korrusele. seal serveeriti alkoholi ja tubakat. nii.

kõik täisealised pidid oma täisealisust muidugi jätkuvalt tõestama sellega, et kogu peo seal teisel korrusel püsisidki. all olid ju alaealised. ja alaealised on teadupoolest ühed kõige kardetavamad elukad üldse. ohjah.

ei, ok. ega neil, kes tahtsid õlut libistada vms, muud varianti ei olnud ka kui üleval passida. esimesel korrusel olid täisealiste hüved/pahed ju keelatud.

ausalt öeldes on mul alaealistest teinekord ikka täitsa kahju kohe. nüüdsed 16-aastased on ju suht mõistlikud juba. ma olin nagu ka. omastarust...

koduteel ruulisid lehehunnikud. nad on mulle kahte teepealsesse parki sellised suured lehehunnikud tekitanud, väga ligitõmbavad. mul on täiesti reaalne nõrkus sügiseste lehtede suhtes tänavu.

mingi hiljuti juhtusin ma nägema, kuidas üks tobe bokser terve lehehunniku [asukoht laste mänguväljaku kõrval] hoolikalt ära märgistas, perenaine ainult irvitas. ma suhtun nüüd nüüd nendesse ligitõmbavatesse lehehunnikutesse teatava ettevaatusega.

täna hullasid ühes teises lehehunnikus [asukoht koertepargi kõrval] kaks väikest tüdrukut.

i'm awful wise now

üks koolitus jälle läbitud ja papper pihus. eks ma sain ju targemaks ka. ikka teeb tuju heaks :)

tiba tobe muidugi on. nüüd, kus 2005 tulemas. aga tühja.

19. okt 2005

press play just to hear it loud
and then feel it louder
scream out and keep moving on

kui ma hommikul mingi poole kuue aegu tartust tagasi jõudsin, olid mõned oma päevatoimetustega juba alustanud. üks vanamees riisus kollaseid lehti ja teine oli peadpidi rohelises prügikastis... aga see pole see.

tahtsin ju hoopis rääkida, kuidas need öised pikad sõidud mu kõikselemmikumad on. ei ole vist mõtet seletada, kui mõnusalt olematu liiklus on tartu-tallinna teel nii kella nelja ajal öösel, seda teab igaüks, kes teinekord oma sõiduga hilja peale on jäänud... halvad küljed on sellel asjal ka, nt surnuks sõidetud kits keset teed või rebane [ka surnud] teeperves... aga head on ikka koormate kaupa rohkem! eriti see suur süütu näoga täiskuu keset siravat tähtedemerd. tema võidab su südame kohemaid igakell!

veel enne minekut teed kaks tassi kohvi. siis autos lükkad mõne kõikselemmikuma plaadi sinna pilusse, kuhu plaadid käivad, keerad volüümi põhja [või peaaegu] ja siis.. noh, tead ju küll. üks mu väike õde [kes ilmselgelt veel üldse ei tea, mis talle hea on] hakkab alati naerust turtsuma selle koha peal, kus ma tolle staariga, kes parasjagu laulab, kampa löön. teised kaassõitjad jätavad tavaliselt oma arvamuse enda teada. õnneks. muidu mul vist hakkaks häbi ka. aga... ei saa ju kuulata muusikat ilma kaasa laulmata!

siis ma küll korraks kohmetun, kui pardalviibiv helimees taskupõhjast kõrvatropid välja otsib ja neid ka häbe[ne]matult kasutab. tegelikult [terve sõna kirjutasin välja!] on see igati mõistetav. sest [mõtle ise!] kui sa oled helimees, siis on kuulmisorganid sinu kõikse kallim vara ja neid tuleb eriti arukalt säästa igasugusest ülearusest mürast. täiesti arusaadav. õnneks ei pea mina oma pisikest peakest sellega vaevama. kuulangi ennast kurdiks, ei, natuke kurdimaks, kui süda lustib!

tartus juhtus igast naljakaid asju. nagu tartus [ja mujal ka] ikka juhtub. kõigepealt need hullumeelsed naeruhood. ja siis ülimalt vinge mosh. rahvast oli pigem vähe [või õigemini suurem osa vaatas suurte hämmeldust ja õudu väljendavate silmadega kaugelt eemalt pealt], aga need kes olid, olid kõiksenunnumad! [heh, nunnu on mingi täiesti vältimatu sõna täna ja eile ja kõik aeg.]

üks pilt ühest nunnust poisist ikka ka. mhmh, siin on juba olnud mingi mitumiljon pilti temast ja need kõik on üsna ühesugused, aga mind see ei morjenda mitte üks raas. sander on ju jäätis. on ju?

oki. poolteist tundi õndsat und on [minu eas!] ilmselgelt vähevõitu.

*poeb tuttu ära*

15. okt 2005

so get up on your feet & do your thing

- mis bänd see brides in bloom on selline?
- seal on ilusad poisid. pikkade juustega.
- ilusate poiste bänd? aaa, siis te peate muidugi kuulama neid.

kid [brides in bloom]see gibson lennutati viimase loo lõpus põrandale ja siis said ta keelekesed tunda, kuidas saapatalla silitus ka on. ehk et. ametlik kinnitus anti pärast pidulikku tseremooniat. kid on kantud minu kõikselemmikumate poiste nimekirja.

ruht oli ka hästiarmas. ilusate poiste bänd. irv.

14. okt 2005

it is going to be wild, wilder than a dream

"kiskja!!!" kraaksatad sa mulle kõrva, kõvemini kui kaarnad kraaksuvad. pisut pettunud, vabastan su tuksleva kaela oma hammaste haardest...

meenub, kuidas suvel sai serbias irvitatud ühe sealse noormehe üle, kes tellis endale eestist kuuma ja metsiku chiki. noo, saigi. minu. siis ta oli muidugi püstihädas. selgus, et nii kuuma ja metsikut ei oleks ikka tarvis olnud... careful what you wish for ;)

12. okt 2005

10. okt 2005

they say that they don't give a damn
but what the hell do i know...

õujeez, protest on popp. mulle meeldib ka mässata! kuidagi ergastav on kõige vastu sõdida, kakelda ja tuld pursata, eriti just hommikuti. kui mingi põhjuse ka orgunnib, mis siis viga.

aga. valimata jätmine mu meelest siiski teab mis kaval temp ei ole. see "kui sa ei vali, siis sulle valitakse" kõlab ju veenvalt küll...? noh, minu jaoks piisavalt :)

et siis. minu kodanikukohus on selleks korraks täidetud. e-hääletamine on igati lihtne ja mugav, soovitan :) pühapäeval ilusa ilmaga ennast natukeseks välja vedada on muidugi kõigetoredam. aga seda võib niisamagi teha.

ahjaa, minu tagasihoidlik panus eksperimenti ka. töötab küll, masendav erakond on google'is juba peaaegu esimene :)


update 2005/10/21:



why don't presidents fight the war?
why do they always send the poor?

mässumuusikat system of a down'ilt.

9. okt 2005

all the beautiful people still sleeping
well i guess they had a long night

käisime seminaaritamas. ühes üsna veidras kohas. isegi küttepuud olid luku taha pandud!

sain (jälle) targemaks ka: liigne alkoholi tarbimine on pahapahapaha. kättemaks tuleb kuri ja valus ja armutu. tihti suure häbi näol. muud hullu pole midagi. seekord. siis on vist hästi läind?

6. okt 2005

kellad hellad...

ülipüüdlikud inimesed ajavad mind teinekord lihtsalt marru! võtaks vabalt natuke? mkm. eiii! on ju vaja riisuda neid lehti! igajumala päev! mhmh, minu kodutänaval [kodu tänaval] on sellised! ei ühtegi lehte, ei ühtegi lehte.... toobeee, ma ütlen! läbi lehtede sahistamine on ju sügise kõikse magusam komm! sügis ei puista komme just kamaluga, eksju. [onju, eksju on etem kui onju?] naudiks siis neid natukseid?

eiei, ma igati pooldan puhtust ja korda ja lehti tuleb ikka ka riisuda, aga ootaks sellega natuke? kuni need [praegu veel ilusad kollased ja punased] lehed koledaks pruuniks mäsuks on saanud? veel ei ole ju? sest see sügis, see on lihtsalt jumalik [peamiselt kuiv ja päikesepaisteline siis]!

õnneks jääb mu marsruudile ikka lohakamaid lapsi ka. päris ilma lehesahinata ma nüüd ei ole jäänud :) oii, ma armastan seda! ja siis veel kirikukellade löömist armastan. kristluse poolt ega vastu ei ole mul midagi. või ei, ikka on. poolt ja vastu ka. aga see pole see... kellahelin, mis tavapärast igavat linnamüra lõhestab, on nagu üks hea muusikapala sky plusis mängitava kräpi vahele. üllatav. südantsoojendav :)

color is a reflection of sun's light in all it's glory

jaa, horoskoobipede olen ma ju küll :)

selle iseloomustusega nad nagu jämedalt mööda ei pane mu meelest... aga lilla...? khm... pole vist küll kunagi minu värv olnud... vbl ma peaks kaaluma seda asja?

colorstrology mamza'lt.

3. okt 2005

emotions too blond to touch
this is the price of loving too much

päike on kuu on päike on kuu

päikesevarjutus-päikesevarjutus! võimas värk! see tänane oli muidugi suht nigel tglt, aga täitsa oli näha see kuu nurk seal päikese peal. ja ikkagist. päikesevarjutus!

pildi panin pihta delfist.

2. okt 2005

the raindrops falling on your face
it doesn't matter

ok. nõus. sügis on käes. sellest pole midagi.

vihm krabistab akna taga. las kallab. süütan oma klaasuksega ahjus tule, selle hõõguv kuma paneb terve toa elama. kass tõmbab end rahuolevalt voodil kerra. tal pole sügise vastu midagi. mul pole sügise vastu midagi.

otsin välja küünlad. ja viirukid. soojad tekid. karvased sussid. nostalgiahood.

kevadeootust ei ole veel aimata.