22. aug 2008

feria de málaga [vol 2]

málaga feria toimub sisuliselt kahes kohas - päeval peamiselt málaga vanalinnas ja öösel sealt nelja kilomeetri kaugusel asuval pidulikul feria-alal [real de la feria, cortijo de torres] äärelinnas málaga messi- ja kongressikeskuse [palacio de ferias y congresos de málaga] taga. nende kahe vahet sõeluvad päeval ja ööl [24/7] eribussid [liin f nagu feria] kõigi piduliste tarvis.

feria del centro - feria de día

kesklinna feria on üks suur pulbitsev ja laialivalguv pidu selleks sündmuseks erilise hoole ja tähelepanuga kaunistatud linnatänavatel. püsivatele söögi- ja joogikohtadele lisaks püstitatakse hulgaliselt ajutisi, ning kõik nad üritavad teisi valju muusika ning lärmaka peoga üle trumbata.

linnarahvas lööb ennast üles, paljud naised kannavad värvikaid flamenkokleite ja sobivaid aksessuaare. süüakse-juuakse, lobisetakse ja tantsitakse, näidatakse ennast ja vaadatakse teisi. pakutakse ka hulgaliselt erinevaid kontserte, etendusi, igat sorti meelelahutusi lastele ja noortele jms. ühtlasi on feria ajal málaga härjavõitluse kõrghooaeg.

calle larios:

pärastlõunal kell 6 peab mürtsuv muusika südalinna tänavatel vaikima. linnarahvas võtab seda kui märguannet hakata kolima siseruumidesse või härjavõitluse areenile, aga kõige enam siiski feria-alale.

¡viva la feria!

0 kommentaari: