25. aug 2008

feria de abril vs feria de agosto

andestust, aga ma olen omadega ikka täitsa kadunud sellesse säravasse paralleeluniversumisse nimega feria :D loodetavasti tulen ma sealt ikka millaski tagasi, aga täna tahtsin veel lisada mõne sõna kahe andaluusia suurima feria - sevilla feria de abrili ja málaga feria de agosto - võrdluseks.

neil kahel on muidugi väga palju sarnast, nagu kõigil andaluusia feriatel on palju sarnast, aga need kaks on ka mastaapide poolest üpris hästi võrreldavad, rääkimata sellest, et võistlusmoment [kellel on kõige kõvem feria?] sevilla ja málaga vahel on viimastel aastatel päris pingeliseks kujunenud.

korraldusliku poole pealt ei ole mul küll kummalegi grammigi ette heita - kõik oli suurepärane. tegelikult ei olegi kummalegi üldse midagi ette heita, mõlemad on suurejoonelised ja täiesti fantastilised üritused kõigile neile, kellele meeldivad massid, värvid, andaluusia köök ja muusika ning hobused.

värvikaid flamenkokleite ja viimse detailini viimistletud kostüüme näeb sevilla ferial küll oluliselt rohkem. seal kohtab tegelikult üsna vähe neid inimesi, kes ilma igasuguse ettevalmistuseta lihtsalt kohale on tulnud ja need, kes nii on teinud, on väga tõenäoliselt turistid.

málaga inimesed võtavad seda feria värki pisut vabamalt - pingutavad vähem ning lõbutsevad rohkem. seetõttu on málaga ferial veidi vähem [ehkki siiski ohtralt] filigraanset silmailu, aga pidutsemise võimalused on hoopis avaramad kui sevilla ferial [kõigile avatud casetasid on palju rohkem].

üldistavalt ütleks, et sevilla feria on mõnevõrra väljapeetum, stiilsem, glamuursem ja sügavamalt traditsioonidest kantud. kui tuleks valida ainult üks neist, siis mina soovitaksin kindlasti kaasa lüüa sevilla ferial. ehk teisisõnu - sevilla feria on kõige kõvem feria, vähemalt esialgu veel :D

0 kommentaari: