8. okt 2008

bloody hell, olemegi õnnelikult londonis! neist pöialdest oli ikka tolku ka :)

meie teekond burgosest [hispaanias] calais'sse [prantsusmaal] kulges üsna üksluiselt ja sündmustevaeselt. vaid ühte teel kummuli keeranud rekkat kohtasime. tekitas teine minimaalse ummiku ja näpuotsaga elevust. muud ei midagist.

kiirteed on sealkandis kallid [1 km = 10 senti, 1000 km = 100 eurot], teised teed jälle sageli talumatult tihedalt [mõnesaja meetrise vahega] ringteid täis ehitatud. sõitsime nii ühtesid kui teisi pidi, kuidas parasjagu kannatust oli.

jõudsime calais'sse plaanitust varem ja vaatasime pisut linnas ringi [veider, aga üsna igav], seejärel ei osanud enam muud pihta hakata kui praamile sõita.

kui prantsusmaal oli üldiselt üsna sombune ilm, siis inglismaa tervitas meid juba paar minutit pärast praamilt maha sõitmist räige paduvihmaga :D midagi sobivamat ei oleks osanud nende väsinud peadega kohe välja mõeldagi, nii et võtsime seda kui sooja tervitust :)

kokkuvõtlikult võib öelda, et siin on kõik endiselt väga inglaslik :) vasakpoolne liiklus hoidis meid alustuseks mõnusalt ärksana, aga tänaseks arvab sten juba, et nii vist ongi loogilisem :)

esialgu võtab london mul ikka kohati pea ringi käima - tuleme ju unisest hispaania lõunaranniku väikelinnakesest, seega kontrast on suur. teisalt on siin mõnusalt hubane ja [ärge nüüd näkku lööge] nii eesti moodi, eriti loodus. ei tahaks hästi uskuda, et mingeid kohutavaid kohanemisraskusi siin tekkida võiks.

ilm on meil siin hetkel ilus ja päikeseline, ehkki parasjagu külm muidugi, kõigest 16 kraadi sooja või nii. väga kaunis kuldne sügis on londoni vallutanud. teil seal eestis on kindlasti teine selline veel :)

päikest!

2 kommentaari:

L ütles ...

Tere tulemast! :)

iir ütles ...

aitäh, rõõm on siin olla :)