6. okt 2008

madrid

eile hommikul andsime oma nerja korteri võtmed omanikule üle, jätsime hüvasti ja panime madridi poole kimama. nii kiiresti kimasime, et olime kohal enne, kui ma õieti ärgata jõudsin.

parkisime siis oma kola täis topitud auto kämpingusse, viskasime telgi püsti ja suundusime ühistranspordi abil linna avastama.

ma miskipärast kujutasingi ette, et madrid üks ilus linn olla võib, aga üllatusin positiivselt - madrid on veelgi ilusam :) järgmisel korral peatuks seal meeleldi märksa pikemalt :)

puerta del sol
plaza mayor
plaza de la villa
catedral de la almudena
palacio real
see parempoolne korravalvur registreeris ära, et ta pildile püüti ning ratsutas kõrvale, palus pilti näha ja see endale e-posti saata. paraku olen paberijupi, millele ta oma aadressi kritseldas, ilmselt juba mõnda prügiurni lennutanud :(

ahjaa, sealsamas leidis veel aset üks selle aasta fotograafia suursündmusi [pisut liialdan] - üks üsna rahvarohke itaallaste bande korraldas seal laiendatud grupipildi ülevõtmist. pildile paluti mitmeid möödujaid, kes siis mingit rolli etendama pidid. meie tegime suudlevat armastajapaari, aga pildile pääsesid ka näiteks needsamad ratsakorravalvurid ja läheduses askeldav neoonkollases kostüümis koristaja.

monumento alfonso xii [parque de el retiro]
puerta del sol
oma ilu, või pigem puhtusega, rabas meid ka madridi metroo - metroojaamad olid lausa uskumatult klanitud ja korras. barcelona ja londoni omad, näiteks, on madridi omaga kõrvutades lihtsalt kohutavad. aga kaugele maha jääb ka saksa pedantide metroovõrk berliinis. või kes teab - ehk sattusime lihtsalt sellisesse korralikku juppi sõitma...

0 kommentaari: