28. veebr 2006

soovin et su paljaid õlgu kataks valge kohev lumi

meel muudetud. las see talv siis olla veel natuke :)

27. veebr 2006

ooo. need suusatajad tulid vist tagasi sealt itaaliamaalt. näib nii. siis need mängud said ikka ka läbi, jah? mmm. seega võib loota, et mingi nädala pärast hakatakse teistest ilmaimedest ka rääkima jälle. jei!

olen jäätund lill ja sina oled päike
tahan sulada kui kevadine maa

talv 2006 tallinn, eestikõik on nii hingematvalt ilus ümberringi. ja nii silmini siiber on sellest. SUVE tahan! või ok, kevadet vähemalt. päikeselist, sillerdavat, tilkuvat, vulisevat, punguvat, lõhnavat, õitsvat kevadet tahan!

siinkohal on rõõm märkida, kui üliväga rahul ma maailma asjade korraldusega olen. kohe kindlam on olla, teades, et on asju, millele saab loota, mille [mitte]toimumises võib päris kindel olla. ja kevad tuleb! ühel ilusal päeval...

25. veebr 2006

näe, pingviin! rumaluke, see ju ilves...

meie kodukootud pingviinide paraad, mida siin hiljaaegu ilmarahvale narrimiseks ja naermiseks näidati, mulle suuremat korda ei läinud. õigemini, üldse mitte. need teised pingviinid seevastu olid küll nummid ja imetlusväärsed. suuresti tänu viimastele pingudele olen ma taas kord jäänud kinni ühe geniaalse mehe võlude võrku. nimeks on tal alex wurman. kui sa pingviinide marsi [the march of the penguins] filmi vaatasid, siis sa tead. kui imeline selle soundtrack on. päevadoosita hakkab mul halb. ja ma tean, milles nipp. wurmanil on thomas newmani joont. ja newman on filmimuusika jumal. minu maailmas küll. see muidugi ei vähenda wurmani väärtust. mitte karvavõrdki.

21. veebr 2006

what's going on is magical, can't you see
that some of us do more than dream

võib ütelda, et naabrite valimises olen ma täitsa pädev. mingeid eriti irriteerivaid indiviide nagu ei kargagi pähe. hetkel elan ma jubearmsas vanas [maitea, eestiaegses?] majas. vastas elab mul igavesti tore punkar, kes on oma välisukse ilusti nikerdatud metalljublakatega ära tjuuninud. poiss ise on ka kompu. [mulle on punkarid alati meeldinud, nad on niii nunnud.] kõrval elab vanamees suure koeraga, tasased tegelased mõlemad. vanamees käib teinekord suhkrut laenamas. pärast toob tagasi ka ja lisab mandariini. jälle nunnu.

aint nende ülemiste naabrite pärast on mul mõnikord mure. kõigepealt on nad venelased. venelased elavad teistpidi kui eestlased ja võõra kultuuriga on ikka huvitav ja õpetlik tutvuda. minu poolest on igati okei, kui naabrite seas mõni venelane ka on. need minu omad armastavad nt öösiti pesu pesta. see nende kuramuse pesumasin on otse mu voodi kohal vist ja kui see kuramuse masin siis tsentrifuugima hakkab keset pimedat ööd, siis mul sõna otseses mõttes kogu elamine väriseb. vibreerivat voodit sa mu vaja-osta-listist ei leia, mul juba on üks. päris mitu korda nädalas. aga ega see mind veel murelikuks ei tee. hoopis üks teine asi.

lisaks häirivale harjumusele pesu pesta on nad vist vargad ka. vaevalt, et nüüd kogu perekond, ilmselt ikka mingi osa siis. või ei olegi keegi, aga miskipärast neid selles kahtlustatakse. ühel ilusal päeval ootasin ma külalist. koputatigi. ma siis tegin paha aimamata ukse lahti, aga seal oli hoopis keegi komissar. palus mind viisakalt pooleks tunniks ülemisse korterisse. et neil vaja sealne majapidamine läbi otsida ja sellist delikaatset protseduuri ilma monitooringuta juba läbi ei vii. ma siis vahtisin seal. ilusti põhjalikult otsisid, mul küll midagi viriseda ei olnud. [üht-teist nad vist leidsid ka, hästipalju võtmeid umbes.] viskasin käe paprile alla ja tegin minekut. külaline ju ammugist ootas.

nende naabritega me muidu teretame endiselt. vbl neid kahtlustati alusetult. kedagi vangi pistetud ei ole. veel. vist. kui ka pistetakse, ei sest siis hullu. vangla on kohe kaks maja edasi, saab heaste pere ja kodu lähedale. naisel-lastel aint märksa vähem võimalusi pereisa närvidel mängida. või kesse neil seal varas oligi.

aga mitte kunagi enam ei taha ma elada kellegi all. seda nad, sindrinahad, mulle õpetasid.

20. veebr 2006

i guess i'll fly some other time

haa, ma olen nüüd ühe ülivägavinge masina uhkust pritsiv omanik ju! alles hiljaaegu ei teadnud ma üldse, et säänsed peened riistad ka olemas on. õnneks on ilmas empsid [kelle pühaks kohuseks on oma käbidele kätte näidata, kuidas elama peab]. mu oma andis mulle ükspäev enda oma piiluda ja proovidagi. sest sai niipalju kadedust hinge, et ega ma enne ei jätt, kui endal ka üks kodus käepärast võtta.

eesti keeli ma selle asjanduse nime sulle ütelda ei tea, aga inglise keeli on ta clothes shaver. kõik villased vidinad teeb toppidest klaariks! leebe surina saatel. ma nüüd siis nühin enda kõikselemmikumat [padutopilist!] kampsikut hellalt ja hoolikalt. näis, mitu nädalat mul sellega läheb. kui sellega on ühel pool, siis kaovad topid järjepanu kogu mu elamisest. tuld toppidele! [ma paneks siia mõned ergutavad lahinguhüüded, aga ma ei tea ühtegi.] nojah, mulle ei meeldi topid kohe mitte üks teps. loodetavasti suudan ma hoiduda teiste omade kallale minemast.

naiskad kõik teavad tõsiasja, et väike shopping on teinekord täitsa tõhus maseka malakas...

you can't stop me i'm close enough to kiss the sky

... või siis veel mitte. aga kohevarsti, kikku selle peale! :)

18. veebr 2006

you can't stop me i love the world with all its lies

mida head siin siis on? midagi ikka on ju? mhmm, jaa :)

armastus, naer, naeratused, kallistused, suudlused, ilusad ja head inimesed, muusika, lokid, kassid, tiigrid, päike, meri, küünlavalgus, igasugune elav tuli ja tule praksumine, vee sillerdus, hommikune kaste, puuderlumi, lumesadu, päikesetõus ja -loojang, pilved, vihm, äike, vikerkaar[!], soojus, uni, suvi, sügise värvid, lilled, headus, südamlikkus, siirus, usaldus, sarkasm, õrritamine, kollane, shokolaad, kakao, maasikad, vaarikad, mustikad, õunad, jäätis, mangomahl, kondenspiim, kass arturi kook, kirju koer, herned, tomatid, pesto, lambanahast sussid, villased sokid, kruusid, ilusad raamatud, vanaaegsed fotod, mustvalged fotod, päikeseprillid, helkur, kell, kalender, ratas, rulluisud, kaleidoskoop, ujumine [mitte et ma eriti oskaks... mulistamine?], reisimine, purjetamine, kaljuronimine, lugemine, kudumine, kardiga sõitmine [tavaliste autodega on ka täitsa hää], uisutamine, lumeinglite tegemine... seks. hommikud ja õhtud. üksiolemine, koosolemine. tervis ju ka, aga seda ei oska ma veel päriselt hinnata. aaa, ja ma joon õlut kah, kui juba avameelitsemiseks läks...

tglt on mingi mässiv debor. kõike kohe ei saa. nutaks õite ühe mahlaka peatäie.

17. veebr 2006

kas sa tahad olla kirss, kes minu kirsi küljes on?

eila me kõpsisime õeraasiga rokikohvikusse jälle. nad lubasid eesti roki noort kardiväge näidata. ursulat ja slide-fifty't. aga kui kaardivägi, siis kaardivägi :D mõlemal kergemuusika-kollektiivil oli uuemat sorti muusikavideo [ursula - tiffer ja slide-fifty - lets take a walk] ka ette näidata. andunud gruupi [mida ma kahtlemata olen] jaoks olid need küll old news, aga laivi ajal näidati veel lisaks musta materjali, mis osutus igati arvestatavaks meelelahutuseks.

pidu oli suisa pöörane, liialdamata. meid löödi pahviks veel enne sisenemist. ukse taga oli täiesti reaalne järjekord! [nüüd tuleb kohe meelde see legendaarne metsatöllu dvd salvestuskontserdi järts. metsatöllu ma tookord ei näinudki, loobusin juba eos. see saba oli ikka kaugele tartu mnt'le välja.] rahvast oli murdu ja garderoobis numbrid otsas ja puha. nagu päris. meie nunnud on vahepeal märkamatult kuulsaks saanud :) täitsa uhke tunne on :)

masso [ursula]muheda üllatusega tuli seekord lagedale slide-fifty. tommi etteaste [väike hevi touch] ei jätnud meid mitte külmaks, oh ei. see oli nagu the sweetest ever! üllatused on head, eriti veel head. ja seda see ju oli.

nalja sai ka: kaks lapseohtu poissi tulid mulle külge lööma. et ma võiks ikka nende lauda minna ja nii. ma esiti arvasin, et teevad nalja, aga ei teinud vist. [pagan, nüüd tuleb meelde, et seda on ennegi juhtunud. selgi korral mõtlesid need lapsed oma lähenemiskatseid tõsiselt. aga nad olid kivis. vbl need seekordsed olid ka, ma ei ole just spets tuvastaja...] ma siis keeldusin võimalikult leebelt [kesse ikka tahaks väikseid armsaid poisse solvata?], vihjates meie suurele vanusevahele. see jooksutas poistel kuulid kolksuga kokku. küsisid veel üle, et "ei tule siis nagu vää?" mailis arvas, et seda ei saa võtta teisiti, kui hästi. no hea küll siis.

aga kõigeamsam oli ikkagist tänane hommik! kuidas mu sahmerdis õeraas ennast nii kell viis[!!!] üles vedis ja bussile jooksis, et rongile jõuda. buss sõitnud lihtsalt mööda. tuli siis õeke nördinult koju tagasi, et jälle rongist maas. mina vaatan, kell alles kuus, kussa tormad. rong pidi minema kell seitse. eks ta siis hängis mul seal tunni. naera puruks.

14. veebr 2006

armsad sõbrad!

12. veebr 2006

kaks ja neli asja

minu kaks töökohta:
1. puusärkide vooderdaja kirstuvabrikus
2. ititibi [nüüd juba usutakse ka. see võttis ikka aega. aastaid.]

neli kohta, kus elanud olen:
1. alu [mhm. ja alus elavad alukad. mis teeb paljudele nalja. ma ei mõista hästi, miks. see pesuelement on ju aluskad? ei?]
2. kapa-kohila
3. pae[kaare] pommiauk
4. kodu tänav [sellega on ka raske. ei ole vist eriti usutav, et keegi actually kodu tänaval elada võib. maitea. igastahes küsitakse alati üle.]

ma rohkem ei viitsinud.

8. veebr 2006

and you could have it all
my empire of dirt

nojaa, mulle sobiks ju hästi, kui meestega kõik lihtne oleks. aga ilmaski ei ole. saa sa siis aru. teisalt jälle, kui oleks, oleks ikka põrgulikult booring... :D

ja siis see johnny cash hakkab mulle kah naha vahele pugema. või siis ainult tema hurt. alles suvel oli johnny plaat see, mille kaotsi mineku üle ma just ei kurvastanud. tõsi küll, mainitud lugu tollel plaadil ei olnud. sama tõsi on seegi, et too plaat üldse minu oma ei olnud. ikkagist. olid ajad, olid majad...

people go and people grow.

armastus ei ole vist ka igavene tglt. ma vbl hakkan seda varsti uskuma. vbl. ma mõtlen veel.

7. veebr 2006

you keep me warm

mmm. sünnipäev võib päeva jooksul isegi meeldima hakata. oja.

6. veebr 2006

they said some truth what is the dream
that is pure in every scream

taas tartus. ma ju armastan tartut :) ma küll kaotan siin alati pea, aga tühja sest. [kus see kesklinn neil nüüd oligi?]

kõigepealt me käisime nunnukatega panges teeninduse üle vingumas ja tippi mitte jätmas. neid asju tegin küll põhiliselt mina. aga ma ei lasknud sellel kõigel ennast sugugi segada, sest toit on neil ju täitsa hea. kui teda lõpuks antakse.

ja siis see pralle, mille pärast me tulime. rock & art @ sadamateater. esiti ehmatas, kui palju rahvast oli kohale voorinud. tartus ei ole kunagi kuskil nii palju rahvast! tartus ei elagi nii palju inimesi! eks vist keegi peale meie oli veel mujalt tulnud, mis ma muud oskan arvata...

tattoometal [edy from nyrok city]nyrok city hakkas suisa meeldima. väga kahtlane asi. ma olen neid ju varemalt ka näinud ja suht külmaks on jätnud. aga nüüd. nüüd mul on seda nende paganama plaati vaja! nylon on sel nimeks. mmm, ägedalt eksperimenteerivad tüübid!

nyrok city ei ole lihtsalt bänd, see on generatsioon! nii ütlevad nad ise. eks ta ole. chicks love confidence.

teised bändid olid ka toredad. neid ikka oli seal. ja see helimees. see jõudis ennast viimase bändi [slide-fifty] ajaks nii kinni tõmmata, et. teda igastahes ei olnud seal, kus vaja, tegemas seda, mida vaja. poiskad on ju kohusetundlikud. tegid oma asja ikka ära. ilma valguse ja heli, kogunisti ilma tossuta! aga ei, täitsa hoogne hüpe oli ikka.

peab veel mainima, et. tartu on eesti moshipealinn! ilma igasuguse kahtluseta. maitea, vbl see on mingi vana tõde ja kõigile ammu teada. mulle siis ka nüüd. juhe, nagu ma olen. koolis ka ei õpetatud. millised hullud, segased, napakad tüübid tartus elavad. ma hoidsin heaga moshpitist kaugele eemale ja mul õnnestus ikka sinikaid hankida. eluohtlik oli see asi.

muidu seal sadamateatri suuremas saalis oli kõik aeg tunne, nagu oleks selles teises kohas. illusioonis.


mmm. esmaspäeva hommikul kell pool kuus koju jõuda on ju väga hevi metal. helljee!

3. veebr 2006

you make me forget how to breathe

ma olen nüüd kõik oma kaine mõistuse minetanud. kõik viimseni. õige pisut murelikuks teeb mind ainult asjaolu, et see mulle kõige vähematki muret ei tee. täna on ju reede ka veel. mis tähendab, et keegi ei pane pahaks. kammib jah, aga reedeti on see täitsa okei. või mis päev meil täna on?