31. dets 2005

kaunist kaks tuhat kuut :)

hua!


{aaahh, ooperifantoom on imeilus film. nuuks.}

27. dets 2005

shut down the music and the world is deaf

lõppema hakkav aasta on mulle toonud peamiselt muusikat ja head. [muud põrutavat nagu ei olnudki seekord. kõik olulised asjad on endistviisi, ehk et miski ei ole muutunud. mis on natuke kurb ka, aga mitte väga.]

seega. aastal 2005 ilmavalgust näinud plaadid, mis minu ülimalt tagasihoidliku arvamuse kohaselt maailmaparimad on:

depeche mode - playing the angel
dope stars inc - neuromance
emery - the question
fischerspooner - odyssey
foo fighters - in your honour
galaktlan - constance
goldfrapp - supernature
moby - hotel
pedigree - growing apart
rammstein - rosenrot
röyksopp - the understanding
sigur rós - takk
slide-fifty - the way ahead
strapping young lad - alien
system of a down - mezmerize/hypnotize
ursula - annamemenõu

26. dets 2005

loaded vol 2

teine koht, teine kuusk, samad jõulud.

24. dets 2005

rahulikke jõule :)

uskumatu, aga nad tulid ikkagist linna ka. jõulud. ma üldse ei lootnud enam, ootasin ainult homset, mil maale saan... aga nad on vist ikka igal pool nüüd. siin on lihtsalt imeline :)

ma ju armastan jõule. seda soojust ja sära. linnapildis ja inimestes. aga laisalt langeva lumega on see kõik veel kirjeldamatult kaunim. talv on täitsa talutav, kui sul on jõulud, mis ikka jõulud on :)

22. dets 2005

snowman kit is just what we need

appi mis nunnusid jõulukinke mõned ettevõtted ikka taipavad teha oma kallitele klientidele! üks tõi meile ilusti pakitud suure [and i mean suure] sirge porgandi koos kamalutäie söetükkidega [nii parasjagu silmade, suu ja nööpide tarvis] selle seksika lumemehe meisterdamiseks. ma olen sillas. täiesti siiralt :)

mulle muidugi meeldib kõik see kraam. üks armsamaid asju ever oli käsitsi valmistet mustika toormoos, aga see oli jubeammu. seekordsed maitsestatud kohvid ja teed ja pohlad [jõhvikad? ma ei suuda neil vahet teha] tuhksuhkrus ja shokolaad ja kõik need veinid ja muud joogid on ka väga kenad :) nännihaige nagu ma olen.

nii. nüüd tuleks veel kübar kuskilt hankida, sest kübaraga jõuluvanad on eriti shikid. no ja siis lund ka.


**************************


südantsoojendav kingitus pruutidelt:
brides in bloom - the ride [unplugged]

19. dets 2005

minuga on kõik hästi :)

tänane tervisekontroll oli isegi pisut põnev. nt eekaageed ei ole minu kallal küll kunagi varem toime pandud. ja siis lihaste pinget mõõdeti ju ka seekord. [mis ainsana andis tiba kehvemad tulemused, aga eks sel ole omad põhjused. ma arvan, et ma tean. kindel ei saa küll olla, sest parasjagu ei olnud tahtmist arstitädiga sel teemal mõtteid vahetada...]

igastahes. lubati edasi tööd rabada :)

kindlustusest. et sa ikka teaks.

18. dets 2005

well in my mind we can conquer the world

oiii, nad on arbuusiviina teinud mulle :) viin ei olegi enam nii ületamatult vastiku maitsega...

niimoodi pidin ma kõige ilusam olema [says krissu]ja pärnus on talv. nagu päris. niiii ilus. jõul.

16. dets 2005

you have nothing but me
to kiss and much much more

naljakas kooslus oli täna rock cafe's: sex machine ja slide-fifty :)

sex machine oli... vaatamist väärt :D härrased olid oma kostüümidega tublisti vaeva näinud. nahk ja lateks, ketid, tätoveeringud, meik ja much much more. nende muusika [selline robustne ja toores industriaalmetal] ei ole küll päris minu lusikas, aga... tõepoolest, silmailu rohkem kui rubla eest. teinekordki vaataks, punnu ei paneks.

ja siis slide-fifty live oli üliarmas. rahvast oli ju vähe, aga suur osa põhihõumidest siiski kohal ja moshpit sai meil päris keevaline. jaa. ma hüppasin ennast lolliks jälle. nüüd olen läbi nagu läti raha. üleni heade emotsioonidega täidetud paber. armastuskiri. nii paeluv mõte. kui ma ei oleks mina, siis armastuskiri võiks olla küll :)

olen superluks, ajee

your inner spirit is very happy!

it seems you always have a huge smile on your face! even in the worst of times your always smiling and carrying on. your very positive about basically everything, and you have an amazing talent to make people cheer up! your very warm and open, and you always let others use your shoulder to cry on. they know that you are always going to be there for them, therefore there is a huge line-up of people just dying to be your friend, whether you know it or not. don't ever loose your kind-hearted-ness! everyone loves you for it!

what does your spirit look like?
brought to you by Quizilla


see pilt on lihtsalt liiga nunnu. ja see jutt. see on nii magus, et kaotab igasuguse usutavuse. nagu oleks kokku põrganud brasiillasega, vahiks talle tuima näoga suhu ega usuks sõnagi, mis sealt tuleb. [ma orkuti põhjal fantaseerin :D]

kuigi. PEAAEGU nii hea ma vist ikka olen ka :)

14. dets 2005

rahvatantsuhuvilisele...

... on ära anda raamat: eesti rahvatantsud / ullo toomi [tallinn, 1953].

tegemist ei ole vist erilise haruldusega [trükiarv 15000], aga raamat on igati põhjalik, nootide, jooniste ja ilusate värviliste illustratsioonidega ning kõnealuse eksemplari seisukord on ka väga hea. tõsi, sees on pühendus ja asjad...

eessõna on eriti lõbus. algab nii:
täites kommunistliku partei poolt kavandatud sotsialismilt kommunismile järkjärgulise ülemineku grandioosset programmi, ehitab nõukogude rahvas määratu vaimustusega oma helget tulevikku.


et. kui huvi on, võetagu ühendust.

assapagan, ma praegalt vaatasin, et raamatukoi tahab selle eest 350 raha saada. heh... aga pakkumine on endiselt jõus :)

13. dets 2005

i've got you under my skin
i've got you deep in the heart of me

muidugi oleks võinud selle jutu liisu sünnipäeva aegu ära rääkida, aga ega ma ju ei taibanud :( pea terve aasta oodata ka ei kannata. seega. siit ta tuleb. ärge kassilembese vanatüdruku pihta pikka viha pidage :)

meie teineteise leidmise päev oli üks kõige helgematest. [minu jaoks vähemasti, tema sel teemal väga sõna võtma ei tiku.] teda nähes teadsin ma hoobilt, et tema see ongi. minu jaoks.

kergendust tõi see teadmine ju ka, sest ma olin selleks ajaks mingi miljon pesakonda üle vaadanud ja iga kord kahtlema jäänud. aga tema tundsin ma hetkega ära.

ja panimegi leivad ühte kappi :) nüüd on liisu mul juba kolmene.

november 2002jaanuar 2003jaanuar 2005välised muutused ei ole viimasel ajal enam nii drastilised, küll aga on ta hakanud hooga loomu poolest muutuma. rahulikumaks. leplikumaks. hellikumaks.

nii on lood liisuga. mhmh, ma teen talle sinu poolt ühe pai :)

12. dets 2005

tonight i will fade into sleep
with the shadows in the dark

nad on selle lambi nüüd põlema saanud. ainult kuu aega läkski.

ja mitte miski ei ole enam endine.

10. dets 2005

after that i'm dead, but i don't mind

monohordi suurejooneline sünnipäevapralle @ rockstars päästis päeva :) kõik, mida pakuti, oli ka väärt kraam :)

not'i poisid jätsid seekord küll riided selga, aga ega ma sellepärast nüüd pettunud ei ole, kaugel sellest. aides oli jälle parim, mis olla saab. nagu ikka. ja monohord üllatas meeldivalt. nii üksmeelset moshi pole ennemalt näinudki. üliväga armas viis õhtu lõpetamiseks.

aides by egert ots, fantast klõpsud :)

"õu, vaata, need kaks on õed! üks on 25 ja teine 17! sa usud vä?"
[nüüd mõõdetakse meid eriti kriitiliste pilkudega]
"meil on vahepeal vend ka, kas siis on usutavam?"

there's nothing wrong with me
there's something wrong with you

et siis. vanilla ninja kontsert saku suurhallis. kuhu ei olnud esialgu mingit kavatsust minna, aga saime juhtumisi priipääsmed ja otsustasime siis ikka ära vaadata. kui hull see ikka olla saab, mõtlesin ma. saab.

kõigepealt tekitas hämmingut see üüratu saalitäis väikseid lapsi. aina vahtisime neid, et nii nunnud. siis selgus, et väikesed lapsed on tigedad, rahutud ja tüütud... ma ei taha nüüd mõnda aega üle kolme lapse korraga näha, palun.

natuke nägime elavat legendi ka. hea, et nii vähe. oksele ajas. mõttetud ennasttäis tühikargajad. vaese mehe termikas. odav.

slide-fifty't nii suurel laval näha oli päris lahe. mitte halb. suurhalli päeva parim osa, mõistagi.

no ja siis vanilla ninja. ilusad tüdrukud ilusate riietega seisavad ilusti oma ilusate kitarridega pealtnäha täitsa tavaliste mikrite taga ja laulavad kenasti, aga... kuidagi tühi ja tuim ja emotsioonitu on see kergemuusikakollektiiv minu jaoks. haigutama ajab.

kuigi. taustabänd [need poisid, kes tegelikult ka pilli mängivad] oli mõnus. vahepeal lubati neil paar lugu ilma tibideta teha, see oli hea. silmale nad küll nii palju ei pakkunud, kõrvale aga hoopis enam kui koos nende kiljuvate ninjadega.

kõik lehed kirjutavad

meie pidasime tunnikese vastu, siis edasi rockstars'i...

hide from me, breathe for me

ursula tartu rokiklubistartu-trip osutus jällegist ülimalt meeliköitvaks. täna oleme sodid. natuke aega. varsti tuleb hakata ennast saku suurhalli poole vedima.

9. dets 2005

raskeks läheb, aga head plaanid ju :)

nüüd on nii:
-- täna 22:00-02:00 stereochemistry, slide-fifty & ursula @ rock'n'roll, tartu
-- homme 17:00-20:00 elav legend, slide-fifty & vanilla ninja @ saku suurhall, tallinn
-- homme 20:00-22:30 not, aides & monohord @ rockstars, tallinn

8. dets 2005

milk on ya tongue

aplad miisud

sõbrants meiliga saatis, ma kahjuks ei tea, kust see pilt pärit on. aga jube sheffid kõutsid mu meelest.

6. dets 2005

ten, nine, eight, seven, six, five, four, three, two, one, lift-off

david bowie lugu major tom [1969] sellest crazy-filmist puudutas mind jälle hingepõhjani. nagu ta seda alati teeb. see on mingi üle kümne aasta kestev asi meil juba. ja ma ei saa sellest üle. ikka veel on raske mitte pisardama pursata. iga kord.

[selles kõiges on süüdi õpetaja reisner, kes meile inka tunnis seda lugu mängis. põhikoolis millaski. jubeammu noh.]

maitea, see avakosmosesse kaotsi minek tundub nagu eriti... hale. ja ülev samal ajal. isegi kui seda kõike päriselt ei olnud. ma kujutan asju väga elavalt ette ju.

aga need sõnad, nad on nii paganama kahtlased. lahe, kuidas bowie on suutnud kõik see aeg major tom'i ümber hõljuvat müstilist aurat tihedana hoida. nad ju vaidlevad tänase päevani selle üle, mida see lugu siis õigupoolest meile pajatab.

for here am i sitting in a tin can
far above the world
planet earth is blue
and there’s nothing i can do

though i’m past one hundred thousand miles
i’m feeling very still
and I think my spaceship knows which way to go
tell my wife i love her very much (she knows!)

ground control to major tom
your circuit’s dead, there’s something wrong
can you hear me, major tom?
can you hear me, major tom?
can you hear me, major tom?
can you...

here am i floating round my tin can
far above the moon
planet earth is blue
and there’s nothing i can do

arvatakse, et major tom räägib:
a) väljamõeldud loo kosmoselennust, mille käigus astronaut enese lahti ühendamisega enesetapu teeb
b) narkootikumide tarbimisest üldiselt, pideva high olekuga kaasnevast võõrandumisest [maailmast, ümbritsevatest inimestest]
c) narkootikumide tarbimisest üksikult, nn ühe hit'i loo, et mis tunne siis seekord oli kah
d) narkootikumide üledoosist, järgnevast surma[hirmu]st
e) üksindusest, kurbusest
f) enesetapust
g) filmi 2001: a space odyssey [1968] ühest episoodist [väidetavalt kirjutas bowie major tom'i vahetult pärast selle filmi nägemist]
h) nasa missiooni mercury käigus aset leidnud traagilisest sündmusest, millest ajalugu vaikib [kinni mätsitud?]
i) tehnoloogia arenguga kaasnevast isolatsioonist [teaduslik termin: tehnoloogiline isolatsioon]
j) john majori isast [kelle nimi oli tom major-bell] mingis arusaamatus võtmes
k) ... veel midagi?

salapära on väga hevirokk, oojaa :) kuigi, mingi arvamuse kohaselt on suurem osa bowie eksperte nõus, et major tom on autobiograafiline karakter ja lugu räägib siiski narkootikumide tarbimisest. sedasi siis. ega mul rohkem ei olnudki midagi.
over and out.
arvamusi ja veel. pilt nasa'lt.

i missed... your delicious ironed toast

c.r.a.z.y. [2005], fämili draama, they say. nojah. oli dramaatiline küll. kohati. natsa.

luubi all siis viie poisslapsega [christian, raymond, antoine, zachary ja yvan, igalühel oma kiiks] õnnistatud perekonnas hargnevad suhted. peamiselt küll papa ja neljanda poja zac'i kooseksisteerimise raskused. issi ei taha nimelt kuidagi leppida oma võsukese ilmse homoseksuaalsusega.

jaa, üsnagi ängistava filmiga on tegemist. nii kahju hakkas poisist. ta oli veel selline über nunnu ka neil sinna vaadatud... lõpuks läks tal ikka hästi muidugi. siis, kui ta juba vana oli umbes... aga noh, head lõpud lähevad mulle korda.

krt, aga niipaljukest taipu mul endiselt ei ole, et ma probleemi [pedeprobleemi] olemust mõista suudaks. [tiba murelikuks teeb juba.] mis sellega siis ikkagist on? ma kahtlustan, et see on üks neist asjadest, mida tegelikult ei ole. või...? oot. üks tahab teist ja siis keegi kolmas paneb pahaks. et... miks? isegi kui need teineteise ihalejad juhtumisi sama sugupoole esindajad on... armastus on ju see, mis loeb, eks? teeme nii? :)

sellest ma saan küll aru, et kui see kolmas inimene kuidagi asjasse segatud on, siis lähevad asjad keeruliseks. et nt naisterahva jaoks võib olla solvav, kui ootamatult selgub, et tema pikalt ja palavalt armastatud mees hoopis ühte teist meest tahab. aga sellel kõigel ei ole ju midagi pistmist asjaosaliste sooga. see vaene naine oleks täpipealt niisama haavunud, kui tema mees äkitse mingit teist naist tahaks. ei?

filmi kohta veel niipalju, et tite maha pillamise stseen kohe algatuseks on päris sürr. üldse. huumorit on ja head. muusikast ma ei räägigi. selle filmi muusikavalik teeb.

pluss. kestvad ovatsioonid ja minu kustumatu tänu kallile a-le, kes oma priipääsme mulle loovutas :)

aga hambad on mul head :)

täna ma kohtasin endast nooremat [ikka kõvasti nooremat] hambaarsti. mis oli mõnevõrra kummastav kogemus. jaa, ma tean, et asjade praeguse seisu juures ei peaks see mind õigupoolest enam erutama, aga... ikkagist.

ma vist küll sellist [ullikest] päriselt usaldada ei saaks. õnneks ma ei pea. veel. minu arst on [nii peale vaadates] ikka pisut vanem. nooruslik küll, aga näib kogenud. [ma nüüd harjutan ennast selle mõttega, et ühel ilusal päeval võib osutuda keeruliseks endast vanemat arsti leida :D]

ehjah. hambaarst on kahtlemata üks neist vääramatutest jõududest elus, mida ma üle kõige kardan. lapsepõlve hirmud on ju visad kaduma. tollase rapla esimese keskkooli doktor sults on mu psüühika jäädavalt rikkunud :( kardan ja kardangi.

kuigi nüüd on ju kõik hoopis teine. arst on mul tore ja haiget ka ei tehta enam nii palju kui vanasti, aga... ikkagist. ma ei kujuta ette, et päev enne hambaarsti juurde minekut võiks olla muretu ja helge. pärast küll. pärast ongi. siis ei pea enam tükimat aega minema ju :)

3. dets 2005

et... jõulud?

mõned nopped eilselt sünnipäeva/jõulu/peolt...

1. dets 2005

mürgelfestivalist lühidalt

positive @ rock cafe

mmm... nii palju magusat ühe õhtupooliku jooksul... mmm...

ursula poiskad võitsid mu südame juba mingi ammu, aga see oli mul esimene kord neid laivis näha. väga bueno bänd, naljakad tüübid sellised. eriti lauljapoiss. ei ole igav vaadata, ei ole.

not oli jällegist odava populaarsuse peal väljas. kohe algatuseks koorisid nad ilusti ühtekalt särgid seljast. mitte et mul midagi paljaste poiste vastu oleks. kaugel sellest. väga kaugel. siiski. veel rohkem oleks mulle meeldinud, kui nad enne tiba trenni ka oleks teinud. aga mis siin ikka viriseda. muusika oli ju minu kõrvale.

aga aidesega on nüüd nii, et aidest ma armastan. pole parata... vaatamata tehnilistele viperustele [mis olid päris läbivaks teemaks vist tglt] oli see lihtsalt liiga magus amps.

ja siis kirsiks koogil: pedigree. ehh, pedigree kohta mul ei olegi üldse sõnu praegalt öelda. ainult <3. mhmh, vähendatud koosseis, vääritu publik, sitt tuju, misiganes. cash is the goddamn... veel kord. armastus <3