24. veebr 2008

väike eesti kataloonias

pärast barcelonast lahkumist ja enne autonina valencia poole otseks sättimist põikame veel läbi segur de calafelli nimelisest linnakesest, kus peaks asuma tänav nimega eesti.

sügaval nõukaajal pandi selle linna tänavatele euroopa riikide nimed. olnud selles linnas ka üks väliseestlane, kes läinud linnavalitsusse nõutama, et miks ei ole linnas eesti, läti ja leedu nimelisi tänavaid.

võtnud siis linnaisad lahti atlase, kuhu balti riike, mõistagi, üles tähendatud ei olnud - nende asemel laiutas kõikvõimas nõukogude liit. väliseestlasele hea muhe kosta, et selliseid riike ju sugugi ei ole, sestap on ka sääraste tänavate puudumine igati asjakohane.

läinud see väliseestlane siis ühel teisel korral tagasi linnavalitsusse, seekord ettenägelikult ajaloolise raamatuga, kus okupatsioonieelsed riigipiirid kenasti sees, varustatud. nüüd olnud linnavalitsuse tegelased nõus, et sellised tänavad ikka nende linnas olema peavad.

ent olnud selles linnavalituses heal soojal kohal ka keegi, kes miskipärast lätlasi silmaotsaski ei sallinud. tema meeleheaks otsustati, et läti tänavat segur de calafelli ei tule, selle asemel saab olema hoopis tänav nimega lõuna-eesti.

nii ongi kataloonia linnakeses nimega segur de calafell täna eesti, lõuna-eesti ja leedu nimelised tänavad, mis kõik küllaltki lähestikku paiknevad.

tibatilluke carrer d'estonia [eesti tänav] ei ole veel kahjuks päris valmis, ent vilgas ehitustegevus käib. esimestel kiiretel on võimalik endale eesti-nimelisele tänavale kodu soetada. meie jätame selle suurepärase võimaluse sel korral siiski kasutamata ning jätkame oma esialgse plaani elluviimist - suundume edasi lõunasse.

carrer sud-estonia [lõuna-eesti tänav] näeb juba pisut viisakam välja:

kuskil hispaanias peaks asuma veel üks eesti-nimeline tänav.

ahjaa, head vabariigi sünnipäeva teilegi!

läbitud ~4400 km.

0 kommentaari: