23. veebr 2008

barcelona

barcelonasse jõudes oleme läbinud umbes 4000 km.

suundume esmalt easyinternetcafe'sse, et enesele järgnevaks kaheks ööks sobiv ulualune leida, ent parim, mis me leida suudame, on tuba kahetärnipansionaadis nimega petit hotel, kus tuba maksab 80 eurot öö.

kahetseme, et öömaja korraldamise sestap hilja peale jätsime [amsterdami ja pariisi ööbimised broneerisime berliinist ikka mõned päevad ette], teisalt aga oskame pakutavaid mugavusi pärast ööd autos eriti vääriliselt hinnata.

petit hotel on piinlikult puhas, hubane ja mõnus, ehkki vannituba asub toast eraldi. kõik näib olevat uus ja värske, mitte väsinud, nagu taskukohasemates hotellides nii sageli kipub olema.

barcelona on kummaline linn kandiliste kvartalite ja neid diagonaalselt läbiva tänavaga, millel nimeks diagonaal. siit leiab ohtrat kõige kummastavamat modernset kunsti, millest meiesugused suuremat arvata ei oska. küll aga pakub meile nii võrratult palju lihtne soe päike.

pühapäeva hommikul kell 10 on barcelona välja surnud mis kole. meie põikame enne linnast lahkumist veel läbi park güellist, mis on üsna omapärane - barcelonasse sattujal soovitan külastada.

barcelona äärelinnades on sel varajasel tunnil [enne lõunat] tee ääres hulgaliselt litse - ei olegi neid seni suuremat kohanud, poolas vist oli paar tükki...

0 kommentaari: